agim zajmi website agim_zajmi_paintings
Mbushe jetën me emocione shqiptare
 
en gjuhen shqipe English language english Francais langue francaise Shqip
Do your comand for a Albanian painting here .
Ç'mendojnë të tjerët për të

Krijimtaria përn të është lumturi
Drita AGOLLI, regjizore, "Artiste e Popullit"

 

Mjeshtër i teatrit
I madhi Naim FRASHERI, aktor, "Artist i Popullit"

Personaliteti i tij është unikal në artet tona figurative
Perikli CULI, profesor, skulptor, "Artist i Merituar"

  Skenografite e Agimi Zajmit janë unazafloriri
I madhi Sandër PROSI, aktor, "Artist i Popullit"
Tek ai është artisti dimensional, është njeri dhe shok
Serafin FRANKU, regjizor, "Artist i Popullit"
  Celui qui s'est posé une fois la question-ce que serait la scénographie albanaise sans Agim Zajmi-comprendrait l'importance et la grandeur de cette personnalité d'art scénique"
Vangjush FURXHI, professeur, "Artiste du peuple"
...Agim Zajmi me artin e tij i qëndron besnik ndjenjes dhe impresioneve të tija
Alush SHIMA, piktor, drejtor i Galerise Kombëtare të Artve
  Teatri ynë bën pjesë në ndertesën e artit tonë kombëtar, Agim Zajmi ka vendosur gurin e tij"
Albert MINGA, regjizor, "Artist i popullit"
Agim Zajmi është gurë kilometrik në skenografinë Shqipëtare
Gazmend LEKA, Profesor në Akademinë e Arteve të Tiranës, Shqipëri
 


  KRITIKAT ARTISTIKE:    
 

"Në tabllotë e këtij krijuesi dominon teknika me vaj dhe tempera...

...para viteve 1990 dallohen portretet e femres shqipëtare, autentike e bashkangjitur me një femër tjetër , më moderne dhe contemporane. Kjo vendosje artistike krijon një kontrast shumë të fortë në pikturat e

Pikturat me peizazhet e fshatrave apo qytetezave malore, thua me një instinkt mbinjerezor qofshin autentike apo te imagjinuara, i bejne ballë ambientit malor shpesh jo-mikprites dhe të vazhdë. Ky ambient paradoksalisht me vazhdesine dhe bukurinë e zezë i mbron apo i ndan njerezit duke shpuar kupen e qiellit te natures dhe te shpirtit.

Ne veçanti te lëne pa fryme pikturat me motive legjendare, të mbushura me sentimente. Jo vetem per shkak te harmonise se ngjurave dhe komozimit interesant por edhe nga vizioni specifik i artistit që bën që këto piktura paraqisin kozmosin dhe universin shqipetar."

Ruzhdi USHAKU, profesor, Doktor, kritik artistik